RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk diplomat fikk besøke fengslede journalister

Washington (NTB-AFP): Sveriges ambassadør i Nord-Korea fikk fredag møte to amerikanske journalister som sitter fengslet i landet.

USA har ingen ambassade i Pyongyang, og amerikanernes interesser blir ivaretatt av svenske diplomater i landet.

Fredag fikk ambassadør Mats Foyer møte de to kvinnelige journalistene Euna Lee og Laura Ling, som ble pågrepet på grensa mellom Nord-Korea og Kina 17. mars, opplyser en talsmann for utenriksdepartementet i Washington.

Tiltalen mot de to er uklar, men nordkoreanske myndigheter har opplyst at de vil bli stilt for retten 4. juni.

Nordkoreanske talsmenn har tidligere anklaget de to kvinnene for «fiendtlige handlinger» og for å ha tatt seg ulovlig over grensa.

De to journalistene har opplyst at de arbeidet med en sak om nordkoreanere som flykter fra den isolerte kommuniststaten.

? Vi mener at anklagene er grunnløse og at disse to unge kvinnene straks må løslates, sa USAs utenriksminister Hillary Clinton tidligere i uka.

? Men jeg håper og tror at det faktum at de nå vil bli stilt for retten, innebærer at vi vil få en løsning på saken så raskt som mulig, la hun til. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere