*Nettavisen* Nyheter.

Svensk finansavis legges ned

Mediekonsernet Modern Times Group (MTG) legger ned den svenske finansavisen Finans Vision etter blodige tap. Dermed blir Dagens Industri nærmest enerådende. MTG er i Norge mest kjent som største eier i P4

19.05.08 01:17

Avisen ble lansert i mars i fjor, som en kombinasjon av MTGs Finanstidningen og oppkjøpte Vision.Finans Vision har ikke nådd målene som da ble satt, opplyses det i en pressemelding fra MTG.Dette betyr en engangskostnad på 85 millioner svenske kroner, som belastes fjerde kvartal 2002.Forretningsområdet hvor avisen inngår har totalt et driftsunderskudd på rundt 100 millioner svenske kroner i fjor, opplyses det.Finantidningen, og deretter Finans Vision, har i over ti år vært en utfordrer til Sveriges ledende finansavis, Dagens Industri.
- Vi har hele tiden gjort det klart at vi jobber mot tydelige mål. Hvis målene ikke nås, handler vi, hvilket vi nå gjør med Finans Vision, sier konsernsjef Hans-Holger Albrecht i MTG.Etter at MTGs hovedeier Jan Stenbeck døde i fjor, er flere virksomheter blitt avviklet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.