RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2 Nettavisen/CS)

Svensk forbud mot spam

Den svenske Riksdagen vedtok torsdag et forbud mot å sende reklame som e-post til personer som ikke har godtatt utsendingen på forhånd.

Alle partiene i Riksdagens lovkomité, med unntak av Moderaterna, stilte seg bak regjeringens forslag om forbud mot spam.

Den nye loven vil tre i kraft allerede 1. april. Sverige følger dermed et EU-direktiv om felles lovgivning på området innenfor EU, skriver Ny Teknik.

Den svenske lovgivningen vil kreve at en reell svaradresse alltid skal følge med utsendinger av reklame via e-post, slik at mottageren skal kunne sende svar og kreve å slippe å motta flere meldinger.

Kravet om at mottageren på forhånd skal godkjenne at e-post sendes gjelder ikke dersom vedkommende tidligere har handlet varer eller tjenester av en bedrift og oppgitt sin e-postadresse.

Moderaterne gikk mot forslaget om ny lov. Partiet mener et forbud er nytteløst når det i praksis er umulig å finne frem til de store synderne. Den største andelen av spam sendes fra anonyme vertsmaskiner verden over.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere