RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk forskningsavis konkurs

Sist oppdatert:
For halvannet år siden startet en gjeng journalister fra Svenska Dagbladet avisen Dagens Forskning. Nå trekker de inn årene.

Svenskene ville ikke ha Dagens Forskning. Etter bare knappe to år må avisa legge inn årene, skriver Universitetsavisa. Årsaken til konkursen var at annonseinntektene uteble, og at eierne heller ikke ville spytte i mer penger

Dagens Forskning har vært et friskt pust i den skandinaviske avisfloraen siden seks tidligere medarbeidere i Svenska Dagbladet gikk sammen og startet opp forskningsavisa i januar 2002.

Dagens Forskning har lagt vekt på forskning, kultur, analyser, og har kommet ut i hver 14. dag. Ifølge Universitetsavisa har den svenske avisen hatt 7 000 abonnenter og cirka 30 000 lesere.

Forskningsavisen er stadig blitt trukket fram som et forbilledelig eksempel på at det skal være mulig - også i Norge - å drive en lønnsom avis med brukbare opplagstall, selv om man har mer krevende stoff enn det tabloide. Avisprosjektet ble imidlertid langt dyrere enn forventet, og siste nummer av avisa kom ut mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere