RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk idrettsminister sterkt kritisk til Sotsji

Stockholm (NTB): Russiske Sotsji burde aldri vært valgt som vert for årets vinter-OL, mener Sveriges idrettsminister Lena Adelsohn Liljeroth. Hun reagerer sterkt på et innslag svensk fjernsyn om Russlands brudd på menneskerettighetene.

Innslaget inngikk i det svenske fjernsynsprogrammet Uppdrag granskning på statskanalen SVT onsdag. - Absolutt ikke, sa Adelsohn Liljeroth da hun torsdag ble spurt av SVT om vinterlekene overhodet burde vært lagt til Russland.

- Det var til og med verre enn jeg hadde trodd, det var forferdelig, tilføyde hun. Fra før av er det kjent at den svenske idrettsministeren vil boikotte åpningsseremonien som skal finne sted i Sotsji 7. februar.

- Dette er en sjanse for regimet i Russland til å vise seg fram, og den sjansen vil ikke president Vladimir Putin la gå fra seg. Jeg vil ikke være med på noe slikt, fastslår Lena Adelsohn Liljeroth ifølge SVTs nettsider.

I Uppdrag gransknings reportasje fra Sotsji het det blant annet av selv om vinterlekene der blir de dyreste noensinne, har tusenvis av arbeidere ikke fått lønningene sine. Dessuten er mange blitt utvist, truet, mishandlet og endog torturert. (©NTB)

.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere