RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk innsidesak vokser

Sist oppdatert:
Ytterliger to personer er pågrepet i innsideskandalen som rulles opp i Sverige.
Svenske myndigheter pågrep tirsdag ytterligere to personer i innsidesaken som ryster det svenske finansmarkedet.

Mandag ble èn ansatt i Nordea og èn ansatt i det svenske forvaltningsselskapet Cevian pågrepet, mistenkt for grove innsidebrudd. Ifølge svenske Økokrim er disse to å betrakte som hovedpersoner.

Grove innsidebrudd
Saken som fortsatt er under etterforskning oppgis å være den største og mest alvorlige innsidesaken noensinne på svensk jord.

Di.se melder tirsdag at to personer utover de to som ble pågrepet mandag har blitt anholdt. Mennene, tilhørende Stockholms finanselitè, er alle i 30-årsalderen. De mistenkes for grove innsidebrudd.

Over 50 millioner
For en av personene har svenske myndigheter innhentet informasjon som tilsier samlede gevinster på over 50 millioner kroner fra ulovlige aksje – og derivattransaksjoner i løpet av et par års tid.

Statsadvokat Robert Engstedt utelukker ikke at det kan bli flere pågripelser. Transaksjonene har internasjonale forgreninger.

- Jeg har valgt å ikke fortelle hvilke land dette gjelder ennå, da det pågår etterforskning andre steder, sier han til di.se.

Påtalemyndigheten i Sverige har frist på seg til torsdag for å legge frem tilstrekkelige bevis for en eventuell arrestasjon.

I påsken ble storeieren i eiendomsselskapet Allokton, Bernhard von der Osten-Sacken, pågrepet, mistenkt for grovt innsidebrudd og grov skattesvindel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere