Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk interesse for norsk 3G

Foto: (Scanpix)
Svenske interessenter lukter nå på norske lisenser for neste generasjons mobilnett, 3G. Orange skal også være interessert i Norge etter at de svenske kravene ble for tøffe.

Ved månedsskiftet går fristen ut for å søke om 3G-lisens i Norge, og mye taler for at svenske 3 vil være en av minteressentene.

Flere interessenter
Også Orange er nevnt som aktuell for den norske utbyggingen. Orange trakk seg fra kampen om 3G-lisens i Sverige siden kravene svenske myndigheter satte for lisensen ble for tøffe.

Giganten Vodafone skal også være aktuell i kampen om lisensene.

I Norge skulle 4 lisenser gis totalt. Teleonr og Netcom er allerede på banen, mens de tidligere interessentene Tele2 og Broadband Mobil begge har gitt seg.

Ønske om konkurranse
Kampen om 3G-lisensene var allerede avgjort, men som en følge av at bare de to etablerte gigantene innen norsk mobiltelefoni stod ialene gjen på valplassen etter første runde, valgte myndighetene å lyse ut en av de to lisensene på nytt for å få inn friskt blod.

For å gjøre lisensen mer interessant for potensielle utbyggere, er kravene som blir stilt til selskapet som får tilslaget vesentlig mildere enn det Telenor og Netcom må leve opp til.

Eneste krav er å dekke 30 prosent av befolkningen med det nye nettet. Dette innebærer i praksis at de bare trenger å konsentrere seg om de største byene, skriver IDG.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!