Med over 22.000 medlemmer og 900 kroner per medlem, får kirken nærmere 20 millioner kroner i offentlig støtte, skriver Aftenposten.

– Det er over 90 prosent av inntektene våre. Det er en svært sjenerøs ordning, sier sogneprest Per Anders Sandgren, som opplyser at de ikke får noe i støtte fra Sverige.

Les også: Svensk kirke får millionstøtte for svensker som flytter til Norge

Norge har en tilsvarende kirke i Sverige, Kronprinsesse Märthas kirke i Stockholm, men der er de offentlige ordningene ikke like sjenerøse.

– Vi får omkring 800.000 svenske kroner i støtte fra to offentlige kilder, forklarer Leif Tyrstad, som er formann i menighetsrådet i Kronprinsesse Märthas kirke.

Ordningen i Norge skal nå gjennomgås, men det er usikkert om den vil bli strammet inn.

– Ordningen vi har i Norge er veldig raus. Den baserer seg på et ønske om å likebehandle trossamfunn slik at alle trossamfunn får det samme. Så har vi til hensikt å gjennomgå ordningen neste år, etter at stat og kirke er skilt, sier Bård Folke Fredriksen (H), statssekretær i Kulturdepartementet.

Den svenske kirken i Oslo har hatt en voldsom medlemsvekst de siste årene, og dermed har inntektene økt. Årsaken til medlemsveksten er at svensker som flytter til Norge automatisk meldes inn i Den svenska kyrkan. (©NTB)