En svensk lov som trådte i kraft 1. mars 2016, kalt «anvisningslagen», tvinger kommuner til å ta imot et visst antall flyktninger hvert år.

Ifølge TV 4 har det ført til at Nacka kommune utenfor Stockholm har brukt 305 millioner på 94 leiligheter. Kommunen har 100.000 innbyggere.

Et eksempel skiller seg særskilt ut: Kommunen har kjøpt tre ulike leiligheter til 14 millioner svenske kroner, for så å leie dem ut til en mann, hans tre koner og 16 barn.

Dette får mange til å se rødt.

- Dette har vi advart om

Kommunalråd Mats Gerdau i Moderaterna sier i innslaget at dette er kjempehøye summer.

- Vi har advart mot dette. Men regjeringen vil ikke lytte til oss. Det er slike tiltander vi får med den nye loven, jeg vil ikke ha det.

Gerdau konstaterer at de ikke kan mene noe om mannens mange koner.

Polygami er forbudt i Sverige, men tillatt hvis ekteskapet er inngått i land hvor dette er lov.

- Støtter indirekte polygami

Sverigedemokraterna (SD) mener staten indirekte støtter polygami:

- Å betale 14 millioner for at en mann skal leve som han gjorde i hjemlandet sitt med tre koner, med separate bosteder for hver kone, synes vi er feil, sier Mikael Strandman i Sverigedemokraterna til TV 4.

Nettvisen har snakket med Strandman, som er helt i harnisk.

- Vi må jobbe på for å endre dette politisk. Denne saken provoserer så voldsomt, og i Sverige, hvor alt skal være så politisk korrekt, sier han - og mener denne spesifikke familien i det minste burde bodd under samme tak.

- Viser at politikken har sporet helt av

- Leiligheter til fem millioner, som han har fått tre av, er utenfor rekkevidde for mange i Sverige. Vi har unge som ikke får flyttet hjemmefra fordi de ikke har råd og hjemløse som fryser ihjel. Denne mannen mottar i tillegg mange titalls tusen i støtte per måned for alle barna og i ulike typer etableringsstøtte, sier Strandman.

- Eksempelet er horribelt og viser at innvandringspolitikken har sporet helt av, freser han.

Har du sett denne videoen?