RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk krone svekket etter euro-nei

Sist oppdatert:
Den svenske kronen har svekket seg etter at Sverige i går sa et overraskende klart nei til å innføre euro. Nei-flertallet var større enn ventet
Svenskene ga et overraskende klart svar i folkeavstemningen om euro i går. Drøyt 56 prosent sa nei, snaut 42 prosent ja.

Nei-flertallet er i overkant av det man har sett på meningsmålingene, og er et knusende nederlag for statsminister Göran Persson, etter en valgkamp som mot slutten primært ble preget av mordet på utenriksminister Anna Lindh.

Persson sa etter nederlaget at han mente Sverige på lang sikt ville tape på avgjørelsen, men han sa også at han innså at i dag var vanskelig å overtale svenskene, ettersom veksten er høyere og arbeidsledigheten er lavere i Sverige enn i euro-sonen.

Drapet på den populære euro-tilhengeren ga åpenbart ikke den sympatistemmegivningen som enkelte spekulerte på.

Den svenske kronen har svekket seg etter avgjørelsen.

Mandag morgen koster en euro 9,18 svenske kroner. Fredag ettermiddag var kursen 9,11 kroner.

Det har vært spekulert i at kronen ville blitt bundet til euro rundt 8,8 kroner dersom Sverige hadde valgt å satse på euroen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere