*Nettavisen* Nyheter.

Svensk lærerinne sexdømt

Foto: Drago Prvulovic (Scanpix)

Sendte nakenbilder til 16-åring.

Torsdag ble en svensk lærerinne som jobbet i Kungsbacka dømt for å ha krenket en 16-åring seksuelt, samt for å ha uttalt seg injurierende om lærerkolleger, skriver svenske GT Expressen.

Læreren skal i fjor ha sendt en rekke nakenbilder av seg selv til 16-årig elev som hun også sexchattet med på MSN.

- Det var ubehagelig, spesielt når hun sa at hun ville ha sex med meg. Hun var jo like gammel som min mor. Men hun var en bra lærer, har 16-åringen uttalt.

Fikk sparken
Bildene ble raskt spredd både på skolen og på nettet, noe som førte til at læreren fikk sparken og senere ble tiltalt for «sexuelt ofredande».

Her har en blogger publisert anonymiserte gjengivelser av de aktuelle nakenbildene.

Kvinnen har hele tiden nektet for at hun sendte bildene eller sexchattet med gutten. Hun mener at noen andre har brukt hennes e-postkonto til å gjøre dette. Retten mente imidlertid at denne forklaringen var virkelighetsfjern.

Injuriedømt
Torsdag ble kvinnen dømt til å betale 27600 svenske kroner i bot for krenkelser av 16-åringen og for injurier mot to lærerkolleger.

Bakgrunnen for injuriededommen er at hun sa til elever at en mannlig lærer var pedofil, samt at denne læreren skulle være seksuelt involvert med en annen kvinnelig lærerkollega.

Lærerinnen må betale 16-åringen 15.000 kroner i erstatning samt henholdsvis 15.000 og 5.000 kroner til de to lærerne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag