RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Illustrasjonsfoto: Deler av sentrum i den svenske kommunen Övertorneå.
Illustrasjonsfoto: Deler av sentrum i den svenske kommunen Övertorneå. (Google Maps)

Svensk lokalpolitiker foreslår sex i arbeidstiden

Sist oppdatert:
«Tilby personalet muligheten for sex i arbeidstiden», heter det i et forslag i den svenske kommunen Övertorneå.

Forslaget, som først ble omtalt i lokalavisen Västerbottens-Kuriren, har vakt internasjonal oppsikt. Forslagsstilleren, lokalpolitikeren Per-Erik Muskos fra Socialdemokraterna, ble tirsdag blant annet kontaktet av det franske nyhetsbyrået AFP.

- Det er studier som viser at sex er sunt. Det handler om å få bedre parforhold, sier Muskos, som mener at par ikke får nok tid sammen i dagens samfunn.

Derfor har han foreslått at ansatte bør få en times betalt pause midt på dagen, som de kan bruke til å gå hjem og ha sex med sin partner.

- Jeg synes man skal benytte muligheten når man har en ekstra time, kanskje uten barn hjemme og sånn, sier han til det svenske nyhetsbyrået TT.

- Jeg tror sex ofte er en mangelvare. Hverdagen er stressende, og barna er hjemme. Det her kan være en mulighet til å få egen tid, bare for hverandre, føyer han til.

Han innrømmer imidlertid at det blir vanskelig å sjekke om ansatte virkelig bruker tiden slik den er tenkt.

- Du kan ikke garantere at en ansatt ikke går en tur i stedet, sier han, men understreker at arbeidsgivere er nødt til å ha tillit til sine ansatte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere