Zaniar Matapour er den siktede etter terrorangrepet på utestedene i Oslo natt til lørdag. Matapour skal ha drept to stykker og skadet 21.

Gjerningsmannen har tilsynelatende ikke noen sosial medier, men det har derimot Zanyar Matapour, som bor i Sverige under politisk asyl. Og meldingene han har mottatt det siste døgnet har ikke vært av den hyggelige sorten.

– De trodde at jeg var gjerningsmannen, sier han til SVT.

Intetanende

Navnebroren til gjerningsmannen er også fra den kurdiske delen av Iran. Han hadde ikke hørt om hva som hadde utspilt seg i Oslo.

– Jeg kom hjem og så at telefonen var full av meldinger. Da jeg sjekket meldingene så jeg at folk var sinte og truet meg på livet. En ringte fra USA og sa at han skulle drepe meg, hva har jeg gjort? sier han til SVT.

Zanyar forteller at det har satt en skikkelig støkk i ham.

– Jeg ser rundt meg hele tiden og føler at nå vil noen drepe meg.

Fordømmer masseskytingen

Islamsk Råd Norge fordømmer masseskytingen i Oslo natt til lørdag. Gjerningspersonens handling er fullstendig i strid med islamsk lære, mener organisasjonen.

– Som paraplyorganisasjon for muslimske trossamfunn fordømmer IRN angrepet på det sterkeste og tar totalavstand fra drap på uskyldige menneskeliv, skriver Islamsk Råd Norge (IRN) i en pressemelding mandag.

Mandag kveld arrangerer Oslo Pride en markering i Oslo, på Rådhusplassen.

– De skeive organisasjonene inviterer til en felles solidaritetsmarkering på Rådhusplassen mandag 19:30. Kjærlighet og mangfold skal feires, ikke trues til stillhet.