*Nettavisen* Nyheter.

Svensk mann dømt for å ha stjålet selskap

En 61 år gammel svensk mann er i Oslo tingrett dømt for å ha stjålet et reiseselskap. Dette er den første dommen for selskapstyveri i Norge.

28.12.11 12:32

Tingretten har dømt mannen til ti måneders fengsel for forfalskning og bedrageri. Han må også erstatte krav fra kreditorer på over 300.000 kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Det var sommeren 2009 at 61-åringen ifølge dommen stjal reiseselskapet Troll Travel i Bergen, for deretter å kjøpe tobakk, alkohol, drosjeturer, drivstoff, mobiltjenester og klær for til sammen 1,2 millioner kroner på selskapets regning.

- Måten han har gjort det på er veldig spesiell og utspekulert. Vi er veldig fornøyde med dommen som er grundig og god, sier politiadvokat Eindride Kjørri i Oslo politidistrikt.

Ved hjelp av en fiktiv generalforsamlingsprotokoll endret 61-åringen ifølge dommen selskapets navn og innsatte seg selv som enestyre. Da han mottok ny firmaattest, skaffet han seg et titall kredittkort. Foretaksregistrene rettet opp endringen han hadde foretatt. Dermed havnet regninger hos eierne av reiseselskapet.

61-åringen har fortalt at han ble lurt av en annen svenske som han skal ha møtt i en biljardhall i Oslo. Retten mener forklaringen er oppkonstruert og ikke troverdig. 61-åringen har akseptert dommen.

- Min klient har valgt å droppe en anke for å legge denne saken bak seg. Han anførte i tingretten at han har blitt lurt og mener at han gikk inn i et prosjekt med troen på at det skulle bli bærekraftig. Han har ikke kunnskap om hvordan bedrageriet har skjedd, sier 61-åringens forsvarer, advokat Jan Christian Kvanvik. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.