RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk-norsk turistsamarbeid

Sist oppdatert:
Statlige skogeiere i Norge og Sverige er gått sammen for å kunne tilby jakt, fiske, friluftsliv og naturbasert turisme på en mye enklere måte.

KONTRASKJÆRET (TV 2 Nettavisen): Landsbruksminister Lars Sponheim kunne bivåne at administrerende direktør Asbjørn Mathisen i Statskog og dennes svenske kollega Gunnar Olofsson i Svea Skog undertegnet en samarbeidsavtale over landegrensene.

De to partene går inn med 5 millioner kroner hver i overbygget Inntatur Nordic AS. Det betyr at norske og svenske jegere, fiskere eller andre som ferdes i naturen kan benytte seg av like nettjenester tvers over landegrensene.

Flere år
Partene har pratet sammen i flere år, hvor målet har vært å utvilke en felles plattform for å kunne markedsføre og selge jakt, fiske, friluftsliv og naturbasert turisme i de to landene.

Inatur.no har eksistert siden 2002. Mot slutten av inneværende år blir også inatur.se å finne på nettet.

- Det er viktig at vi i Svea Skog ikke skal drive stedet. Vi tilbyr bare en arena hvor tilbud og etterspørsel kan finne hverandre, slik som det har vært i inatur.no.

- Vi har funnet ut at måten inatur.no er drevet på passer oss godt – og plattformen som den står på er også solid. Derfor har vi gått inn på dette samarbeidet, forteller Gunnar Olofsson til TV 2 Nettavisen.

Småvilt?
Han tror mange nordmenn kan være interessert i småviltjakt på svensk side av grensen, uten at det har vært lett å finne fram til hittil.

- Elg- og rypejakt er en eksklusiv type jakt. Men småvilt som hare, skogsful og rådyr kan være lett å få tak i. Men da gjelder det jo å vite hvor en skal lete. Og vi tilbyr altså en arena for dette, sier han videre.

Landbruksminister Lars Sponheim er ikke i tvil om at dette er måten jakt, fiske og friluftslivstilbud bør presenteres på.

Tilfeldig
- Problemet har vært at slike tilbud har vært fragmentert. Det har vært helt tilfeldig om man har funnet noe interessant. Jeg tror det er denne måten tilbyderne kan få fram en totaltopplevelse, også over grensen.

- Norge er blitt et land med stor velstand. Derfor vil også folk ha kvalitetsopplevelser. Hvor det starter alt på Arlanda eller Gardermoen og tilslutt kanskje ender opp på samme sted – med masse opplevelser i mellom, sier Sponheim til TV 2 Nettavisen.

Den norske delen av samarbeidet har i størrelsesorden 100.000 månedlige brukere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere