*Nettavisen* Nyheter.

Svensk politi: - Bomben skulle ikke brukes til terror

Fem menn ble pågrepet i Bosnia mistenkt for å ha bygget en bombe. Foto: State Investigation and Protection Agency Bosnia

Bosnisk politi pågrep fem menn med bombe.

13.03.15 21:37

SISTE: Ifølge svensk politi, som skal ha deltatt i operasjonen, har bomben ingenting med terror å gjøre. Bestillingen skal ha kommet fra en kriminell gjeng i Sør-Sverige.

- Det er ingenting som tyder på at dette er terrorrelatert. Det handler om gjengrelatert kriminalitet i Sør-Sverige, sier Andreas Fahlen, pressetalsmann for den nasjonale politimyndigheten til Expressen.

Expressen skrev også at bosnisk TV meldte at bomben skulle brukes i et terrorangrep i Sverige.

De fem skal ha bygget en bombe som muligens skulle brukes under et terrorangrep mot et uspesifisert skandinavisk land, melder AP.

– Vi har pågrepet fem personer mistenkt for terrorplaner. En av dem en svensk stasborger, sier talsperson for bosnisk politi, Kristina Jozic, til nyhetsbyrået TT fredag.

Tre av de mistenkte ble arrestert ved grensen da de forsøkte å forlate Bosnia. Eksplosivene skal ha vært i bilen. To ble arrestert i Sarajevo, opplyser politiet til AP.

Arrestasjonene skal være et resultat av en koordinert aksjon med navnet «Benelux» som også involverte Nederland og Sverige.

- Pågripelsene er et resultat av intensiv internasjonalt samarbeid mellom politiet og rettsmyndighetene i flere land. På grunn av etterforskningen kan jeg ikke gi flere detaljer, sier en talsperson for SIPA, en bosnisk politienhet som arbeider med antiterror, organisert kriminalitet og menneskehandel.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Arrestasjonene skal være et resultat av en koordinert aksjon som også involverte Nederland og Sverige. Foto: SIPA

En av de mistenkte er svensk, de andre tre er bosniske, ifølge AP. Den femte mannen har det så langt ikke kommet noen opplysninger om. Bomben skal ha blitt bygget etter en forespørsel fra Skandinavia.

- Vi har ingen kommentar til saken. Trusselbildet mot Norge er uendret, men dette er noe vi vurderer fortløpende, sier seniorrådgiver Siv Alsén i PST til Nettavisen.

De fire mennene som er pågrepet er født i 1979, 1962, 1971 og 1975, ifølge den bosniske avisen Avaz.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.