Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk politi håner kritikere på Facebook

Foto: Karen Bleiber (AP/NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Om lag 5.000 svenske politifolk er med i en lukket gruppe på Facebook der personer som har kritisert politiet offentlig, hånes.

Stockholm (NTB-TT): Gruppen kaller seg UMF, som står for «underbetalt, misfornøyd og forbannet». Den ble startet av åtte politifolk som har deltatt i en utviklingsgruppe, skriver avisen Expressen . Siden har den vokst kraftig.

I gruppen diskuteres arbeidsvilkår, lønn og politiutrustning. Men også kritikk som rettes mot politiet, diskuteres heftig.

Blant annet beskrives TV-profilen Elisabeth Höglund og tidligere politimester Carin Götblad i lite flatterende ordelag. Det samme gjelder politidirektør Bengt Svensson og kriminologene Jerzy Sarnecki og Leif GW Persson, i tillegg til en rekke politikere og pressefolk.

- Beklagelig
Politidirektør Svenson sier han tåler å bli kalt stygge ting.

- Men at man kommer med slike uttrykk om andre synes jeg er beklagelig, selv om det her er deres private måte å uttrykke seg på. Jeg kan ha synspunkter på det, men jeg kan ikke gjøre noe med det, sier Svenson.

Han understreker at når politiet benytter seg av sosiale medier i tjenesten, så er det klare regler for hvordan man kan uttrykke seg.

- Men dette her er en privat gruppe, og dessverre omfatter den ganske mange politifolk. Men man skal også huske på at det finnes flere som tar avstand fra slike utsagn, sier han.

Opprørt
TV-kjendisen Elisabeth Höglund er imidlertid opprørt.

- Dette er ubegripelig, forferdelig og oppsiktsvekkende. Politiet er jo til for å beskytte oss borgere. Dem om noen burde ikke angripe ytringsfriheten, sier hun.

Jerzy Sarnecki sier han synes det er leit at debatten har sunket til et slikt lavnivå.

- Og det er enda mer beklagelig at det kommer fra politiet, som jo skal representere en slags høyere standard. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!