RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk politi undersøker identitet til flypassasjer

ULØST MYSTERIE: Representant for vietnamesiske styresmakter Do Minh Tuan gir siste nytt om leteaksjonen på en pressekonferanse 11. mars.
ULØST MYSTERIE: Representant for vietnamesiske styresmakter Do Minh Tuan gir siste nytt om leteaksjonen på en pressekonferanse 11. mars. Foto: Le Quang Nhat (Afp)
Sist oppdatert:
En av de to passasjerene som reiste med stjålet pass på det savnede Malaysia Airlines-flyet, kan ha vært på vei til Sverige for å søke om asyl.

Svensk politi undersøker nå om flypassasjeren på Malaysia Airlines flight MH370 er identisk med en iraner som skal ha vært på vei til slektninger i Malmø.

– Det er en mann fra Iran som skulle søke asyl i Malmø, sier en svensk slektning av mannen til Aftonbladet. Han har også oppgitt at mannen reiste på et pass med navnet «Luigi Maraldi». Passet ble meldt stjålet for et par år siden.

Svensk politi har bekreftet overfor Aftonbladet at de undersøker identiteten til den ene av de to ukjente passasjerene.

– En person har gitt beskjed om at en fjern slektning trolig befant seg om bord på ulykkesflyet. Vi har skrevet et varsel om en forsvunnet person som vi har sendt til Interpol, som får håndtere det, sier Torbjörn Edvinsson ved politiet i Göteborg.

Den andre passasjeren som skal ha reist med stjålet pass var en 19-åring fra Iran, opplyser politiet i Malaysia.

På en pressekonferanse tirsdag oppga politiet at det ikke er mistanke om at mannen er knyttet til terror. De mener i stedet at han var på vei til Tyskland for å søke om asyl.

Myndighetene har vært i kontakt med 19-åringens mor, som ventet på ham i Frankfurt. Han er identifisert som Pouria Nour Mohammad Mehrdad og reiste på et østerriksk pass, som tidligere er meldt stjålet i Thailand, opplyser etterforskningsleder Khalid Abu Bakar.

Flyet som forsvant, er ennå ikke funnet. Det var på vei fra Kuala Lumpur til Beijing med 227 passasjerer og et mannskap på tolv. Ettersom to av passasjerene reiste på stjålne pass, har det vært spekulert på om flyet kan ha vært utsatt for et terrorangrep. (NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere