Gå til sidens hovedinnhold

Svensk politiker: Tafsingen er kvinnenes egen feil

Bystyremedlem i Stockholm mener det ikke lenger er nok «villige svenske kvinner» for «menn sørfra».

Da bystyret i Stockholm samlet seg mandag ble det blant annet diskutert hvordan man skal minske antallet seksuelle trakasseringer på festivaler, melder Nyheter24.

I sommer mottok svensk politi mange anmeldelser fra kvinner som har blitt utsatt for tafsing, seksuelle overgrep og voldtekter på festivaler i løpet av sommeren.

Under samlingen holdt bystyremedlem og tidligere sverigedemokrat Rickard Wall et innlegg som siden har fått mye kritikk i sosiale medier.

Wall tok opp et problem han mener å se, nemlig «svenske kvinners omsorg for sjarmerende menn sørfra».

- Slutt med dullingen. Personer som koser seg med fordervede skal skilles fra pliktene sine. De som koser seg med enslige flyktninggutter bør ikke få jobbe med dem. De klarer det ikke. Hjertene deres brister om de enslige flyktningguttene ikke får tafse i alle fall litt, sa han, og ble avbrutt for å ha gått over streken.

Mener uttalelsene er gjennomtenkte

Wall har tidligere vekket oppsikt med kontroversielle uttalelser om migranter og tiggere som til slutt fikk ham sparket ut av Sverigedemokraterna. Han sitter imidlertid fortsatt i bystyret.

Til Nyheter24 sier Rickard Wall at han har lagt merke til kritikken han har fått i sosiale medier, men at han mener uttalelsene er gjennomtenkte.

- Ja, det finnes en gruppe kvinner som har preferanser for menn sørfra av ulike grunner. Som unge eller barn har de kanskje blitt utsatt for overgrep av menn av menn som ser ut som meg og da vil de jage disse sydlandske mennene i stedet og gi dem fordeler, sier han til nettstedet.

- Situasjonen er så vanvittig fordi det dreier seg om følelser. Det er som det er fordi det finnes mennesker som vil ha det som dette, sier han til nettstedet.

Les også: Flere anmeldte voldtekter på svensk festival

- Trakasserer kvinner selv

Anna Rantala Bonnier i partiet Feministisk initiativ er en av politikerne som reagerte sterkt på Walls uttalelser.

- Jeg sa til Rickard Wall i går at han uttalte seg krenkende om kvinner i allmennhet, men også mot kvinnene i bystyresalen spesielt, siden vi ble tvunget til å sitte og høre på ham. Dermed motbeviste han sin egen tese om at det bare er utenlandske menn som trakasserer kvinner, ettersom han selv sto og gjorde det samme, sier hun til Nyheter24.

Kommentarer til denne saken