RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Yasri Khan har skapt sterke reaksjoner internt i partiet etter at han nektet å håndhilse på en kvinnelig journalist.
Yasri Khan har skapt sterke reaksjoner internt i partiet etter at han nektet å håndhilse på en kvinnelig journalist. (looper223)

Svensk politiker ville ikke håndhilse på kvinnelig reporter

Sist oppdatert:
Det svenske Miljöpartiets politiker Yasri Khan trekker sitt kandidatur til en plass i partiledelsen etter at den profilerte muslimen nektet å håndhilse på en kvinnelig reporter.

– Jeg kan forstå at mange har meninger om dette, men det er et personlig valg. I et liberalt samfunn skal man kunne velge i slike saker selv, sa Khan da han overfor Sveriges Radio onsdag morgen skulle forklare hvorfor han ikke ville håndhilse på kvinnen.

Khans holdning har ført til sterke reaksjoner internt i partiet, skriver Aftonbladet.

Det var tirsdag at Khan, som var kandidat til en plass blant partiets ledelse, og som er talsmann for Svenska muslimer för fred och rättvisa, skulle intervjues av TV4 Nyheterna. Anledningen var boligminister Mehmet Kaplans avgang etter at Kaplan, som tilhører samme parti, i et videoopptak hadde sammenlignet israelernes behandling av palestinere med nazistenes behandling av jøder. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere