RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk presseveteran skutt og drept i Kabul

Sist oppdatert:
Kabul (NTB-TT-AFP): Den svenske journalisten Nils Horner er skutt og drept i Afghanistans hovedstad Kabul, opplyser Sveriges ambassadør.

– Dessverre har vi akkurat fått bekreftet at Nils Horner, som var korrespondent for Sveriges Radio, ble skutt og drept i morges, sier ambassadør Peter Semneby til AFP. Horner hadde også britisk statsborgerskap.

Han har jobbet som utenrikskorrespondent i Midtøsten og Asia for Sveriges Radio siden 2001.

– Dette er en av de verste dagene i Sveriges Radios historie, sier kringkastingssjef Cilla Benkö.

Svært erfaren

– Nils var en av våre absolutt beste og mest erfarne korrespondenter, og det som har skjedd ham i dag, er forferdelig. Vi gjør vårt beste for å sette oss inn i alle detaljer om hva som har skjedd, sier Benkö i en artikkel på Sverige Radios egen nettside.

Politiet i Kabul opplyser at den svenske journalisten reiste i bilen sin sammen med sin afghanske tolk da han ble skutt klokka 11.30 lokal tid.

Svenskens tolk og to andre mistenkte er anholdt av politiet, opplyser etterforsker Gul Hagha Hashemi. Taliban sier at de ikke har noe å gjøre med angrepet.

I sentrum

Øyenvitner har oppgitt at svensken ble skutt på åpen gate i nærheten av en libanesisk restaurant der 21 personer, deriblant 13 utlendinger, ble drept i januar.

– Jeg hørte ett skudd og så mannen falle, sier en ikke navngitt kilde til nyhetsbyrået AFP. Han ble brakt til sykehus med alvorlige skader, men døde senere på sykehuset, opplyser en ansatt på et sykehus i byen.

Horner ble 51 år gammel. Han har blant annet dekket invasjonen i Afghanistan i 2001 og var også til stede under den USA-ledede invasjonen i Irak i 2003.

Han dekket også tsunamien i Sørøst-Asia i 2004 og Fukushima-ulykken i Japan i 2011. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere