Ali Esbati, riksdagspolitiker for Vänsterpartiet i Sverige, har bodd nesten sju år i Norge, men er oppvokst i Stockhoms-bydelen Rinkeby. En bydel som har en høy innvandrerandel og som sliter med kriminalitet og lovløse soner.

Les også: Listhaug rystet over steinkasting mot NRK

Esbati tror en Rinkeby-situasjon kan skje i Norge også, spesielt ettersom oljeprisen er lav og arbeidsledigheten rekordhøy.

Forrige uke sto 4,9 prosent av arbeidsstyrken i Norge uten jobb, skriver Dagbladet.

– Jeg opplevde segregeringen som langt verre i Norge enn i Sverige. Det er for eksempel helt påfallende hvor få med mørk hud som er på norsk tv, bortsett fra å snakke om innvandring, da, sier Esbati til Dagbladet.

Les også: Anders Magnus angrepet med stein under opptak til Dagsrevyen

Hans beste råd for at Norge skal unngå å få et Rinkeby er at innvandringsminister Sylvi Listhaug går av.

Esbati mener videre at dersom Norge skal løse problemene som kommer med høy innvandring, så burde man gå gjennom Høyre og Frps program og punkt for punkt gjøre det stikk motsatte.

Les også: 19-åring drept av skudd i Stockholm

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug kontrer Esbati ved å si at Sverige selv har skylda for problemene i Rinkeby.

Les også: Tolvåring knivstakk politimann i Stockholm

– Sverige har påført seg selv store utfordringer på grunn av at de harført en sværtliberal, mange vil si en naiv og snillistisk, innvandringspolitikk over mange år. Over tid har det utviklet seg parallellsamfunn i Sverige der noen grupper i enkelte områder ser ut å leve på siden av samfunnet med egne lover og regler, og med kriminelle som styrer, sier Listhaug til Dagbladet.