*Nettavisen* Nyheter.

Svensk sosseleder krever offensiv næringspolitikk

Stockholm (NTB-TT): De svenske sosialdemokratenes leder Stefan Löfven krever en mer offensiv næringspolitikk. Han vil at offentlig sektor skal spille en større rolle i utviklingen av nye produkter og tjenester.

Löfven sa under et besøk på forskningsinstitusjonen Karolinska institutet i Huddinge i Stockholm mandag at framtidig velferd i Sverige må bygge på slik utvikling. Besøket var det første i en rekke på det den ferske partilederen har kalt «en innovasjonsreise».

- Det blir som med settepoteter, om man ikke anstrenger seg til å begynne med, får man ingen ting man kan leve på senere, framholdt den sosialdemokratiske partisjefen. Han mente at den svenske staten må spille en nøkkelrolle i en ny nasjonal strategi for innovasjon.

- Det statlige engasjementet er kjempeviktig, sa Löfven, som mente Danmark og Storbritannia har innovasjonsstrategier som kan stå som eksempler for svenskene.

- De er bedre enn oss til å finne ledere og sørge for at de har kapital, framholdt han.

Han mente staten må «stå på tre bein» når den skal bidra til å få fram nye varer og tjenester. Det første er en stabil økonomi, med klare mål for sysselsetting og investeringer, det andre er en næringspolitikk som støtter nye selskaper og det tredje er en aktiv utdanningspolitikk. (©NTB)

Annonsebilag