RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk stiftelse med studiereiser til Bosnia

Stockholm (NTB): Den svenske antirasistiske og antifascistiske stiftelsen Expo begynner fra høsten å organisere studiereiser til Bosnia-Hercegovina for å spre kunnskap om folkemordet og massakrene på 1990-tallet.

Krigen i Bosnia fra 1992 til 1995 ble rammen for de verste eksemplene på rasistisk motivert vold, såkalt etnisk rensing, siden andre verdenskrig. Rundt 100.000 mennesker ble drept i den tre og et halvt år lange krigen.

Reisene vil blant annet omfatte opphold i Sarajevo, Mostar og Srebrenica, steder der et stort antall mennesker ble drept. Deltakerne vil få møte representanter for befolkningen og forskjellige organisasjoner.

- Det finnes mange studiereiser til Auschwitz og andre utryddelsesleirer, og det er viktig. Men vi vil vise at folkemord har skjedd i Europa lenge etter andre verdenskrig, skriver Expo på sin nettside om reisene.

- Vi utvider virksomheten og organiserer studiereiser til Bosnia for å vise at nasjonalisme og intoleranse dessverre ikke er noe som bare tilhører historien, sier Alex Bengtsson i Stiftelsen Expo til nettsiden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere