*Nettavisen* Nyheter.

Svensk tabloid i pluss

Den svenske tabloiden Expressen forbedret resultatet med 200 millioner kroner. Dermed kan Bonnier melde om et positivt driftsresultat på drøye to millioner.

20.06.08 11:04

I løpet av årets åtte første måneder forbedret Expressen resultatet med 200 millioner kroner, sammenliknet med samme periode i fjor.

Den voldsomme resultatforbedringen fører til at avisen faktisk tjener penger og har et positivt driftsresultat på 2,2 millioner kroner. Det gikk ikke spesielt godt for tabloiden i fjor, men nå har avisen altså klart å vende minus til pluss.

Expressen har fått økte inntekter og minsket kostnadene. Annonseinntektene har økt med drøye seksten prosent de samme åtte månedene sammenliknet med i fjor. Opplaget har også økt jevnt i ett år.

Også nettavisen Expressen.se viser sterk utvikling og er ifølge Bonnier Sveriges neste største medienettsted. I løpet av september kommer Expressen.se å ha to millioner unike besøkende.

- Det kjennes veldig bra at vi så langt har lykkes med å gjennomføre det tøffe omstillingsprogrammet vi besluttet i 2001 og med et bedre resultat enn vi da regnet med. Fremfor alt lykkes vi øke inntektene samtidig som vi gjorde store kostnadsbesparinger, sier Expressens administrerende redaktør Bengt Ottosson i en pressemelding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.