RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk TV-kjendis kjørte i fylla på TV

Sist oppdatert:
Med over to i promille ville den svenske TV-kjendisen vise det svenske publikumet hvordan alkohol påvirker våre kjøreegenskaper.

Svenskene anser fyllekjøring på TV som preventivt og skremmende.

1996 var Trafikmagasinets Carl-Ingemar Perstad så full at han ikke klarte å treffe nøkkelhullet på bildøren. I 2003 tyllet Robert Aschberg i seg 84 centiliter sprit og fikk 2,1 promille før han la ut på kjøretur i såkalte kontrollerte former.

Dette kunne du se på programmet "Insider" på svensk TV3 torsdag kveld.

Aschberg, som er en av Sverige mest kjente TV-reportere og nylig intervjuet 35-åringen som feilaktig ble siktet for mordet på utenriksminister Anna Lindh, innrømmer i en chat med Aftonbladet å ha kjørt i fylla.

Det skal ha vært 30 år tilbake i tid og uten at det endte i en ulykke.

I TV-programmet kan publikum se hvordan TV-kjendisen ikke greier å styre bilen, kjører ned markører og i etterkant innrømmer at han har enkelte svarte hull i hukommelsen. Kombinasjonen av gammel dansk og øl gjorde at han ikke greide å styre bilen skikkelig.

Ifølge TV3s egne hjemmesider finnes det daglig 16.000 berusede svenske bilister ute i trafikken. I TV3s program får man møte familiene til to ungdommer som er blitt drept etter at en beruset mann kjørte dem ned, med åtte måneders fengsel som resultat.

Aftonbladet skriver at Aschbergs kjøretest ble lagt til Danmark fordi det er ulovlig å kjøre med promille i Sverige, selv på en øvelsesbane i kontrollerte former. Aschberg fikk blant annet beskjed om å svinge kjapt til høyre og venstre i 50 kilometer i timen og bremse opp i løpet av noen meter, noe han hadde store problemer med.

TV-programmet er i realiteten et innspill i den svenske alkoholdebatten, inkludert de lave straffene som førere i fylla får hvis det skjer en ulykke.

Programmet vil imidlertid ikke bli sendt på norsk TV3.

- Det er ikke vanlig for oss å kjøpe inn programmer fra TV3 i Sverige. Intervjuet som Robert Aschberg hadde med 35-åringen i Anna Lindh-saken var et unntakstilfelle, sier Glenn Støldal som er informasjonssjef for TV3 i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere