*Nettavisen* Nyheter.

Svenske delte 12.000 sanger ulovlig

Foto: Crestock (Crestock)

Så banket politiet på døra.

16.12.09 23:01

Svensk politi skal tirsdag ha pågrepet en 25 år gammel svensk mann, og beslaglagt hans utstyr etter det som beskrives som et tips fra en musikkinteresseorganisasjon, melder TorrentFreak.

Det er ikke bekreftet hva slags form for fildeling det har vært snakk om, men etter all sannsynlighet er det snakk om storskala fildeling gjennom den relativt lite brukte teknologien Direct Connect.

I motsetning til BitTorrent, der en sjelden eller aldri deler hele sin musikksamling, er Direct Connect en form for fildeling der du selv velger hva slags filer du vil dele med andre, og andre kan søke i prinsippet på alle filene du har lagret på din datamaskin.

Direct Connect ligner i stor grad på et vanlig praterom/chatterom som vi kjenner fra for eksempel IRC eller webbaserte tjenester, men med en betydelig utviklet mulighet til å søke på alle filene som alle brukerne på et bestemt praterom har delt.

I avhør har mannen innrømmet alle de faktiske forhold, og har blitt sluppet fra politiets varetekt.

Pågripelsen kommer i kjølvannet av det første vellykkede rettsforsøket på å få utdelt identiteten til en mistenkt fildeler etter at Sverige innførte sin svært omstridte IPRED-lov, som skulle gjøre det enklere for rettighetshavere å finne identiteten på fildelere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.