*Nettavisen* Nyheter.

Svenske favoritter i poker-VM

Tre svensker ligger godt an til å overta VM-tittelen i poker fra Joe Hachem (bildet). Det er bare 45 spillere igjen i turneringen.

07.08.06 20:57

De siste nordmennene forsvant ut av turneringen sent søndag kveld, mens den siste kvinnen - Sabyl Cohen - røk tidlig mandag morgen. Hun endte på 56. plass.

Nå er to svensker blant de største favorittene. Erik Friberg ligger på andreplass med 5,9 millioner chips og William Thorson på tredjeplass med 3,545 millioner chips. Dansken Ricki Nielsen har 3,12 millioner og er posisjonert på sjetteplass før spillet startet opp igjen klokken 21.00 mandag kveld, norsk tid.

Jamie Gold fra Malibu, California, leder med 7,33 millioner.

- Nå kan jeg gå hele veien. Det føles virkelig stort, sier Friberg til Expressen.

Selvtilliten er det ingenting å si på hos svenskene.

- Jeg synes bordet var for lett, så jeg var inne og sølte litt. Nå er jeg veldig trøtt. Jeg har ikke sovet på flere dager, sier Thorson.

Den tredje svensken, og kanskje den i utgangspunktet dyktigste, er Mikael Thuritz. Han har 1,185 millioner chips. Han mistet en stor pott da hans kongepar ble slått av en motspiller med knektepar.

Den eneste svenskene frykter nå, er amerikaneren Prahlad Friedman fra Los Angeles. Han har 1,6 millioner chips. Friedman har allerede én VM-tittel. Den fikk han i Pot Limit Hold 'Em i 2003.

I tillegg til de tre svenskene er det én costaricaner, én kanadier, én sveitser, to dansker, én ire, én italiener og 35 amerikanere blant de 45 gjenværende spillerne. Mandagens økt skal spilles helt til man er nede i 27 spillere. Tirsdag kveld/natt skal man spille ned til ni spillere. Torsdag kåres vinneren av poker-VM 2006.

Alle spillerne er nå garantert minst 247.399 dollar - eller cirka 1,5 millioner norske kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.