RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svenske Finn sikrer seg stor biltjeneste

Sist oppdatert:
Den svenske utgaven av Finn har kjøpt den svenske rubrikktjenesten Blocket.se for nesten 200 millioner svenske kroner.

Selskapet Finnmer, som kontrolleres av Schibsted-eide Aftonbladet Hierta AB, kjøpte fredag 100 prosent av aksjene i rubrikktjenesten Blocket.se som drives av Blocket AB.

Kjøpesummen er 183 millioner svenske kroner (NOK 165 millioner), skriver Schibsted i en børsmelding.

Blocket.se ble startet i 1996 som en lokal rubrikktjeneste for Skåne og forventes, syv år etter, å omsette for 34 millioner svenske kroner i 2003. Overskuddet blir på 13 millioner.

Selskapet hevder de er den største markedsplassen på nett i Sverige, med 934.000 besøkende i september 2003 (Kilde: Nielsen-Netratings)

Blocket er store innenfor handel med "Privatbil" og grupperingen "Smått og stort" på nett i Sverige. Sammen med Finnmer, vil oppkjøpet sikre Schibsted det ledende nettsted for rubrikkhandel i Sverige, skriver det norske mediekonsernet i meldingen.

Finnmer AB eies 72,8 prosent av holdingselskapet ASF Sverige AB som igjen eies av Aftonbladet Hierta AB (70 prosent), Svenska Dagbladet AB (15 prosent) og norske FINN.no AS (15 prosent).

De resterende 27,2 prosent i Finnmer AB eies av Helsingborgs Dagblad (9,1 prosent), Gota Media (9,1 prosent) og en av Blocket ABs tidligere eiere, Pierre Siri (9 prosent).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere