*Nettavisen* Nyheter.

Svenske medier: Sverige høyner trusselnivået

Sverige hever trusselnivået fra nivå tre til fire, opplyser det svenske sikkerhetspolitiet Säpo.

18.11.15 16:05

Säposjef Anders Thornberg bekrefter beslutningen om å heve trusselnivået til det nest høyeste, noe som skjer på bakgrunn av en analyse utført av Nationells Centrum för Terrorberedskap (NCT) i Sverige.

Säpo har varslet en pressekonferanse onsdag kveld, og vil ikke kommenter beslutningen ytterligere.

Ifølge nyhetsbyrået SIX blir trusselnivået hevet på bakgrunn av konkrete opplysninger om at en irakisk mann med krigserfaring fra Syria skal ha ankommet Sverige onsdag, med intensjon om å gjennomføre en aksjon.

Fem år siden

Trusselnivå fire innebærer at det er «høy risiko» for at «personer har intensjoner og evne til å utføre angrep».

Det er fem år siden trusselnivået sist ble hevet i Sverige, den gang fra to til tre. Samme år slo den 28 år gamle selvmordsbomberen Taimour Abdulwahab til midt under julehandelen i sentrum av Stockholm, men lyktes ikke å ta med seg noen i døden.

Etter selvmordsaksjonen ble det funnet flere ueksploderte rørbomber ved Abdulwahab.

Ikke i Norge

Dansk politi har hevet beredskapen fra «forhøyd» til «markant forhøyd», som er det nest høyeste nivået i Danmark. Dette har skjedd som en følge av terrorangrepene i Paris i helgen.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i Norge har ikke hevet trusselnivået som følge av Paris-terroren.

– Vi har styrket bemanningen. Vi har fått en del info fra utlandet og egne kilder. På bakgrunn av den informasjonen er det ikke grunn til å endre vår vurdering av trusselbildet, sa fagdirektør Jon Fitje Hoffmann i PST til NTB lørdag ettermiddag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.