RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svenske politifolk blir bestukket av mediene

Sist oppdatert:
I Sverige betaler avisene politifolk for informasjon. Slikt kan også skje i Norge, tror presseforbundets generalsekretær, Per Edgar Kokkvold.

Det er den svenske avisen Dagens Nyheter som avslører at blant andre tabloidavisen Expressens journalister har punget ut for å få informasjon fra ansatte i politiet, melder Dagbladet.

- Politifolk får betalt. Det vet sjefredaktøren også, sier den tidligere Expressen-sjefen til Dagens Nyheter.

Han forteller at det dreier seg om alt fra 500 til 5000 kroner.

- Jeg vet at både Aftonbladet og Expressen har betalt politiet. Det er ikke snakk om astronomiske summer, men nok til en helaften, sier kilden til Dagens Nyheter.

Ifølge Dagbladet tror ikke generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund at noe lignende skjer i Norge, men samtidig vil han ikke avvise det helt.

- Jeg håper ikke vi har liknende tilstander i Norge, men jeg er ikke overbevist om at det ikke skjer. Medienes oppgave er å avdekke kritikkverdige forhold. Politifolk er noen ganger kilder for journalister, men å betale dem er en form for systematisk korrupsjon. Det er like ille som når andre er korrupte, sier han til Dagbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere