RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svenske politikere drept og såret i Somalia

Sist oppdatert:

Et medlem i det svenske Vänsterpartiet er drept i et angrep i Somalia. En av partiets Stockholms-politikere er skutt i brystet og såret.

Svensk-somaliske Abdirahim Hassan (24) fra Vänsterpartiet, som er norske SVs søsterparti, ble drept i angrepet i den somaliske hovedstaden Mogadishu onsdag.

Han var tolk for partikollega Ann-Margarethe Livh (64), som ble skutt i brystet, under reisen til det voldsherjede landet på Afrikas Horn.

Ifølge den svenske avisen Expressen var angrepet et kidnappingsforsøk mot Livh. Skadene skal ikke være livstruende, og hun skal være ved bevissthet.

– Hun er såret av skuddet, men har selv snakket med ambassadøren, sier Camilla Åkesson Lindblom i det svenske utenriksdepartementet til nyhetsbyrået TT.

– Naturligvis vanskelig
De svenske politikerne var i landet i forbindelse med et internasjonalt demokratiprosjekt som venstrepartiet står bak. Angrepet skjedde etter at Livh hadde holdt et foredrag på byens universitet.

Livh er sendt til sykehus i Kenyas hovedstad Nairobi, etter at hun umiddelbart etter angrepet ble sendt til et feltsykehus i Mogadishu.

Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for angrepet, men militsgruppen al-Shabaab er mistenkt for å stå bak angrepet.

– Det er naturligvis vanskelig, men vi prøver å håndtere situasjonen så godt vi kan. Attentatet har rammet partiet hardt, sier presseansvarlig i Vänsterpartiet, Åsa Mattson.

Svensk UD undersøker
Det svenske utenriksdepartementet vil foreløpig ikke si så mye om hendelsen, men har satt ned en krisegruppe som skal undersøke hva som har skjedd.

– Derfor er vi kortfattede i svarene våre. Det er vanlig at det blir mer ryktespredning enn informasjon, og det vil vi unngå, sier Vänsterpartiets partisekretær Aron Etzler til Expressen.

Ytterligere én person skal være drept i angrepet, ifølge nyhetsbyrået DPA. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere