Svenske sosialdemokrater viste enighet

Göteborg (NTB-TT): De svenske sosialdemokratene demonstrerte kompromissevne og fremsto som et forent og samlet parti på landsmøtet som ble avsluttet søndag.

De heteste debattene ble tatt i lukkede rom, hvor kompromisser ble produsert på løpende bånd. Det var derfor en fornøyd partileder Stefan Löfven som oppsummerte møtet.

- Vi har fått en svært sterk politisk plattform som vi skal utvikle videre. Vi har tydeliggjort skillelinjene i svensk politikk, sa han.

Selv satte han tonen for møtet ved å love at Sverige skal ha den laveste arbeidsledigheten i EU i 2020 dersom sosialdemokratene får velgernes tillit i 2014.

Han fulgte opp med å gi etter for ungdomspartiet SSUs krav om at arbeidsledige unge innen 90 dager skal være garantert jobb, praksisplass eller utdanning. Den reformen koster 7- 8 milliarder svenske kroner.

Det var ventet at striden om i hvor stor grad det skal være lov å tjene penger på å tilby velferdstjenester, ville føre til en opphetet debatt på møtet. Men også på dette punktet kom landsmøtet fram til formuleringer som også tilfredsstilte den mer radikale fløyen i partiet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.