Svenske sparetiltak granskes

Styret i Sveriges Television er splittet i synet på om det er riktig å legge ned programproduksjon i distriktene, og nå granskes innsparingene av den svenske kulturministeren.

Den svenske kulturministeren skal granske om sparetiltakene til Sveriges Television vil skade distriktsdekningen.

Sveriges Television må spare penger, og har planer om å fjerne nesten all programproduksjon, unntatt nyheter, fra en rekke distriktskontorer.

De ansatte har protestert heftig i flere måneder, og har uttrykt åpen mistillit til TV-sjefen Christina Jutterström.

Usikkert om krisen eksisterer
Nå har protestene også gjort inntrykk på flere av styremedlemmene, blant andre Madeleine Grive.

- Det har kommet mistillit mot dem fra flere hold og det er klart at vi hører på personalet rundt omkring, sier Grive til nrk.no.

Grive tviler på at den økonomiske krisen i kanalen er så alvorlig at det er nødvendig å si opp flere hundre medarbeidere i distriktene.

- Vi er ikke helt overbeviste. Det er veldig ulike oppfatninger om det er en økonomisk krise i bedriften eller ikke.

Kulturministeren til kamp
Styreformann i SVT, Allan Larsson, sier at spareplanene står fast, men nå får han motstand fra uventet hold, nemlig kulturminister Marita Ulvskog.

I Riksdagens spørretime mandag annonserte ministeren en granskning av om Sveriges Television med sine sparetiltak lever opp til kravet om å speile hele Sverige.

Kulturministeren sa at SVT alene ikke kan oppheve de krav myndighetene har stilt til allmennkringkasteren om en fyldig dekning fra hele landet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.