RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svenske tatt med bombestoff i Thailand

Foto: Christophe Archambault (AFP Photo)
Sist oppdatert:
En svenske ble tatt med over fire tonn av stoffet som terrordømte Anders Behring Breivik brukte i sin bombe mot regjeringskvartalet i Oslo. Nå står svensken for retten i Thailand.

Bangkok (NTB-AFP): Atris Hussein (48), som har libanesisk bakgrunn, benektet tirsdag at han har tilknytning til den sjiamuslimske Hizbollah-militsen i Libanon.

Han står for retten i Bangkok, tiltalt for brudd på de thailandske våpenlovene.

- Jeg kjenner til Hizbollah i sin alminnelighet, men jeg har verken noe direkte eller indirekte forhold til dem, sier Hussein til nyhetsbyrået AFP.

- Jeg er helt uskyldig i anklagen om terrorisme, tilføyer han.

Han ble pågrepet i januar i år med 4,2 tonn ammoniumnitrat som var plassert på en flyplass ved den thailandske hovedstaden.

Ammoniumnitrat er en gjødselblanding og samme stoff som Anders Behring Breivik brukte i sin bombe, skrev Stockholm-avisen Aftonbladet tirsdag.

Ammoniumnitrat brukes vanligvis i jordbruket, men hvis stoffet blandes med andre kjemikalier kan det brukes til å lage bomber.

Stoffet var en av hovedingrediensene i bomben som rammet regjeringskvartalet i Oslo 22. juli 2011. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere