Gå til sidens hovedinnhold

«Svenske tilstander», «snikislamisering» og «imamsleiking»: Dette sier Listhaug nå

Dette mener Sylvi Listhaug nå om svenske tilstander, snikislamisering og imamsleiking.

Se video-intervju med Sylvi Listhaug (Frp) her:

STORTINGET (Nettavisen): Etter alle solemerker blir Sylvi Listhaug Frps neste leder, etter at Siv Jensen meldte sin avgang i en hasteinnkalt pressekonferanse torsdag.

Les også: Listhaug: – Ingen utenom Norge skal få bestemme hvor mange flyktninger vi tar inn

Listhaug har i en årrekke gjort seg bemerket med kontroversielle uttalelser, så Nettavisen spurte henne om hvordan hun stiller seg til dem nå.

- Norge har nær en million innvandrere, frykter du «svenske tilstander» i Norge?

- Det viktigste er at vi klarer å få kontroll på gjengkriminaliteten i Oslo. Der har Frp sørget for å styrke politiet, og det er viktig at det blir slått ned på. Vi har også mange gode forslag i vårt program til hvordan disse gjengene kan følges opp, sier Listhaug til Nettavisen.

Listhaug sier det vil bli en diskusjon på landsmøtet i mai om de skal ha dobbel straff for gjengkriminelle og innføre dobbel straff i områder hvor det begås mye kriminalitet.

- Da vil man kunne ha et høyere straffenivå for de gjengkriminelle. Dette handler om å ta vare på vanlige folk, der de bor, fra folk som utgjør en fare i nabolaget, sier hun.

- Uakseptabelt

- Er du bekymret for snikislamisering?

- Jeg er bekymret for at norske verdier kommer under press. Vi ser når det gjelder ytringsfriheten at det er en del som mener vi ikke skal få ytre oss i samfunnet, for eksempel være kritiske mot religioner. Det er lov i Norge, og derfor er det viktig å stå opp for religionsfrihet.

Listhaug pensler også inn på likestilling:

- Jeg er bekymret fordi vi vet det bor jenter i Norge som ikke har de rettighetene som vi som er født og oppvokst har fordi de lever i andre kulturer. Det er uakseptabelt.

Les også: Solvik-Olsen ber Frp kutte ut dette ordet - og mener partiet må gå for statsminister-posten

- Nå må pressen også gi seg

Sylvi Listhaug trakk seg som justis- og beredskapsminister i 2018 etter et Facebook-innlegg som koblet Arbeiderpartiet til terrorister.

Les også: - Derfor skaper Listhaug så sterke reaksjoner- Derfor skaper Listhaug så sterke reaksjoner- Derfor skaper Listhaug så sterke reaksjoner

- Listhaug, Arbeiderpartiet, støtter de terrorister eller nordmenn?

- Det er en tilbakelagt sak, og nå synes jeg pressen må gi seg. Nå har det pågått i årevis, la oss se fremover og snakke om politiske saker. Det tror jeg det norske folk også ønsker.

- Bør sette ned foten

- Vi husker også at du havnet i tottene med tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide, da du hevdet han slikket imamer på ryggen.

- Nå er det også en tilbakelagt sak, men jeg mener man bør sette ned foten for ytterliggående islamisme og at vi skal stå opp for norske og vestlige verdier som er i vårt samfunn.

Les også: Sylvi Listhaug: - Angrer ikke på noe

- Det har jeg beklaget og unnskyldt

Av nyere dato hisset Listhaug på se «nasjonalkonservative» i Frp.

Les også: Ble kastet ut av Frp - nå er de et mareritt for Siv Jensen: - De er redd oss

- Får du fortsatt frysninger av de som kaller seg nasjonalkonservative i partiet, Listhaug?

- Det har jeg beklaget og unnskyldt på det sterkeste, at det ble oppfattet slik. Det så jeg ikke komme, sier hun - og legger til at:

- Jeg er politiker som i stor grad har opplevd både hets, fått merkelapper etter meg og blitt hengt ut. Så når andre føler jeg har gjort det mot dem, må jeg bare beklage. Det var ikke slikt ment.

Se video-intervju med Ketil Solvik-Olsen her!

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen