RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svenske tollbetjenter ønsker å kunne bære våpen i tjenesten, men får nei fra ledelsen. Bildet: Norske tollere i arbeid på Svinesund.
Svenske tollbetjenter ønsker å kunne bære våpen i tjenesten, men får nei fra ledelsen. Bildet: Norske tollere i arbeid på Svinesund. Foto: Børge Sandnes (NA Bilder)

Svenske tollere vil bære våpen på jobb

Sist oppdatert:
Økt grensekontroll og forhøyet terrortrusselnivå gjør at svenske tollbetjenter ønsker å kunne bære våpen i tjenesten.

Det forklarer hovedverneombud Marcel Gabara i Helsingborg-politiet til avisen Svenska Dagbladet. Han opplyser at det dreier seg om tollere som er ute i felten og som nylig er blitt pålagt å gjennomføre grensekontroll.

– Vi har bare mulighet til å forsvare oss mot en ubevæpnet angriper, sier Gabara.

Ledelsen i det svenske tollvesenet er ikke enig med sine ansatte.

– Så langt har vi ikke hatt hendelser der et våpen kunne ha vært løsningen på problemet, sier nestleder Lars Kristofferson i Tullverkets krimforebyggende enhet. Han mener det ikke finnes noe konkret trusselbilde mot tollvesenet.

I dag er det kun personell som jobber med spesielle oppdrag innen tollvesenet som kan bevæpnes ved en særskilt beslutning. Som følge av den økte terrorberedskapen har tollernes representanter nå kontaktet det svenske arbeidstilsynet for å få prøvd saken der.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere