RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svenskekongen kommer ikke til grunnlovsjubileet

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Sveriges kong Carl Gustaf og dronning Silvia takket nei til å delta på grunnlovsjubileet på Eidsvoll 17. mai fordi kongen ikke besøker andre land på deres nasjonaldag.

Både det svenske og det danske kongehuset har ifølge det NRK kjenner til blitt invitert til å delta i 200-årsfeiringen av Norges grunnlov 17. mai i år.

- Kongen besøker ikke andre nasjoner på deres nasjonaldag, sier fungerende informasjonssjef Annika Sönnerberg på Det kongelige slott i Sverige.

Folketinget i Danmark har gitt tilbakemelding om at dronning Margrethe og hennes mann prins Henrik vil delta på feiringen utenfor Eidsvollsbygningen.

- Her forenes det norske og danske kongehuset, og svenskekongen skal ikke være med bare fordi han har som prinsipp å ikke stille på andre nasjoners nasjonaldager. Jeg synes det er historieløst, sier den pensjonerte svenske hoffreporterne Sten Hedman.

- Hvis det er tilfelle at de ikke vil være med på den store 17. mai-feiringen på Eidsvoll, synes jeg det er uheldig, sier historieprofessor emeritus Ole Kristian Grimnes ved Universitetet i Oslo til NRK. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere