RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svenskene avviser jakt-kritikk

Jägareförbundet i Norrbotten skjønner ikke hvorfor nordmenn klager på vedtaket om guidetvang i tidligjakta til høsten.

- En svensk jeger kan ikke reise til Norge for å jakte på statens grunn uten først å ha fått tillatelse til det. Det er harde regler for å jakte i Norge. De nye reglene i Sverige er ikke spesielt merkverdige. Vi har egentlig mer imøtekommende regler enn nordmennene, så jeg skjønner ikke hvorfor de klager, sier leder i Jägareförbundet i Norrbotten, Owe Geibrink, til den svenske avisa Norrbottens-Kuriren.

Det var tidligere denne uken NJFF-leder Torstein Moland og generalsekretær Bjarne Oppegård leverte et krast brev til Jägareförbundet.

Det Norges Jeger- og fiskeforbund (NJFF) protester mot er innskrenkingen som länsstyrelsen i Norbotten har innført for jakta til høsten. NJFF-ledelsen mener vedtaket er mer basert på en følelsesmessig reaksjon etter at fem nordmenn i fjor høst ble tatt for ulovlig jakt, enn på biologiske argumenter.

I 2005 var to av tre jegere i Norrbotten utlendinger – og da i hovedsak nordmenn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere