RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svenskene investerer videre i atomkraft

Sist oppdatert:
Tross et vedtak om om å fase ut atomkraft vil den svenske staten gjennom energiselskapet Vattenfall investere 15 milliarder svenske kroner i oppgradering av atomkraftverkene de neste 15 årene
Det kom frem i en nyhetsending på rikskanalen SVT tirsdag kveld.

Ifølge SVT vil planlagte oppgraderinger i de neste 15 årene øke produksjonen av kraft med opptil 600 megawatt i årlig kapasitet. Atomkraft utgjør i dag omkring halvparten av svenskenes elektrisitetsproduksjon på 160 terrawatt timer årlig.

En Vattenfall-leder intervjuet av SVT sa at han forventet at atomkraft vil være en energikilde i Sverige i minst 30 år til. Svenskene bestemt i 1980 gjennom en folkeavstemning at atomkraft skal fases ut.

Det ser imidlertid ut til å være langt frem, og det foreligger et politisk kompromiss i Sverige om at atomkraft først skal fases ut når det foreligger holdbare alternative energikilder som er fornuftig priset for konsumentene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere