RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svenskene mener norsk analytiker er best

Sist oppdatert:
Sveriges beste analytiker er norsk. Sigmund Håland, ABG Sundal Collier, har fått heder og ære i Sverige
Bankanalytiker Sigmund Håland er denne uken kåret til Sveriges beste bankanalytiker.

I tillegg er ABG Sundal Collier-analytikeren kåret til den beste analytikeren uansett bransje, sammen med svensken Björn Jansson fra Enskilda, av den svenske avisen Affärsvärlden, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er jo litt pussig. Jeg tror ikke akkurat det er noen fordel å sitte i Oslo, for å si det sånn, sier Håland til avisen.

42 år gamle Håland har ansvaret for de svenske selskapene Nordea, Handelsbanken, SEB og Föreningssparbanken, og besøker Stockholm i alle fall en gang i måneden for å holde seg oppdatert.

- Jeg har drevet med dette i ti år, og så vidt jeg vet har mine svenske kolleger noe kortere tid i yrket, Jeg har også jobbet i bank før jeg begynte som analytiker, sier Håland til DN.

Håland har vært kåret til beste analytiker tidligere også. I 2002 kåret FinancialHearings.com han til Sveriges beste bankanalytiker i en undersøkelse blant institusjonelle investorer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere