RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svenskene støtter norsk laks

Sist oppdatert:
Det svenske mattilsynet går i dag ut og støtter norsk laks og mener det ikke finnes noen helserisiko ved å spise norsk oppdrettslaks. Les mer her
Som en følge av mye fokus på tungmetaller og norsk oppdrettslaks har det svenske mattilsynet i dag rykket ut med en pressemelding der de oppfordrer folk til å spise mer fisk, deriblant oppdrettslaks.

De har heller ingen tro på at verdiene av tungmetaller og andre miljøgifter er farlig høyt i norsk oppdrettslaks, noe som både Russland og amerikanske forskningsmiljøer har hevdet.

- Verdiene i oppdrettslaksen ligger godt under EUs grenseverdier for dioksin og de svenske grenseverdiene for PCB, sier toksilog Per Ola Darnerud ved det svenske mattilsynet i en pressemelding,

De skriver videre at de har analysert norsk laks og ikke funnet mer bly og kadmium som overstiger grensene. Tvert om har verdiene vært svært små.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere