RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svenskene sutrer videre over DnBs Skandia-kjøp

Sist oppdatert:
Det er blusset opp til mer bråk i Sverige etter Svein Aasers og DnBs omstridte kjøp av kapitalforvaltningen til Skandia
Det var i begynnelsen av 2002 at DnB meldte om kjøpet av svenske Skandias kapitalforvaltning. Prisen var stive 3,2 milliarder svenske kroner.

Kjøpet var omstridt da det ble meldt, og det er omstridt nå. Særlig den svenske forretningsavisen Dagens Industri var kompromissløse i sin kritikk da kjøpet første gang ble kjent. Nå skriver avisen at også det svenske Riksrevisionsverket, RRV, er ute med kraftig kritikk.

Riksrevisionsverket stiller spørsmål var den svenske Finansinspektionens håndtering av salget av kapitalforvaltningen til et utenlandsk selskap. Finansinspektionens godkjente nemlig i fjor salget av kapitalforvaltningen til både Skandia og Länsförsäkringar til utenlandske banker. Sistnevntes kapitalforvaltning ble solgt for 1,2 milliarder svenske kroner til nederlandske ABN Amro.

Dagens sjef for Finansinspektionen, Ingrid Bonde, sier til Dagens Industri at innholdet i den nye rapporten er den sterkeste reprimanden som Riksrevisionsverket kan gi.

Svenske Riksrevisionsverket ønsker nå en redegjørelse fra Finansinspektionen for godkjennelse av salgene til de utenlandske bankene, som altså inkluderer norske DnB.

Kjøpet av Skandia Kapitalforvaltning gjorde DnB til en kjempe innen kapitalforvaltning i Norden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere