*Nettavisen* Nyheter.

Svenskene synes kongen bør vike plass for Victoria

Stockholm (NTB-TT): Seks av ti svensker mener at kong Carl Gustaf bør abdisere og overlate tronen til kronprinsesse Victoria, ifølge en ny meningsmåling.

1.000 svensker er blitt spurt om hva de mener om det svenske kongehuset i den nye målingen, som kommer fra Aftonbladet/Sifo.

Andelen som ønsker at Carl Gustaf skal frasi seg tronen, har økt med fire prosentpoeng til 60 prosent sammenlignet med en tilsvarende måling gjort i mai i fjor.

- Selv om økningen ikke er statistisk signifikant, er dette den tredje målingen på rad der rundt 60 prosent sier de ønsker at kongen skal tre tilbake før tiden, sier Jon Andersson, prosjektleder ved Sifo, til Aftonbladet.

Det er spesielt blant kvinner at tiltroen til svenskekongen er lav. Så mange som 67 prosent av de spurte synes han burde overlate tronen til datteren i løpet av de kommende ti årene. Blant menn ligger tallet på 50 prosent.

- Det er klart flest kvinner som vil at kongen går av. Det er virkelig et bemerkelsesverdig skille mellom kjønnene, sier Andersson videre. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag