RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensker kjøper på norsk sokkel

Sist oppdatert:
Det svenske oljeselskapet Lundin Petroleum har tatt en eierandel på 75 prosent av aksjene i det lille norske oljeselskapet OER oil AS etter å ha bidratt med 30 millioner kroner i ny egenkapital
OER Oil er et nytt norsk oljeselskap som skal satse i Nordsjøen. Selskapet skal ifølge en pressemelding fra Lundin Oil en gruppe norske oljefolk med lang erfaring fra norsk sokkel.

Nylig har det norske selskapet kjøpt 2,5 prosent av Njord-feltet og 4,44 prosent i Bragefeltet fra Norsk Hydro.

Lundin Oil forventer at OER vil få en oljeproduksjon gjennom de to andelen på 2.000 fat pr. dag i år. Når det gjelder reservene så er de beregnet til 5 millioner fat oljeekvivalenter for OER.

Lundin vil også stille ytterligere kapital til rådighet for OER gjennom et konvertibelt ansvarlig lån. Pengene skal gå til nye oppkjøp av andeler.


Lundin Petroleum er et uavhengig oljeselskap med interesser i Albania, Frankrike, Holland, Indonesia, Iran, Sudan, Tunisia og Venezuela. Selskapet er notert på Nye Marknaden i Sverige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere