Svensker netthandler mest i EU

Foto: Lise Strandlien (Nettavisen)

37 prosent av svenskene har handlet via internett, og har dermed den største andelen netthandlende i EU. Fremdeles er det store forskjeller innad i unionen.

EU-kommisjonens Eurobarometer viser at kun 16 prosent av befolkningen i EU har handlet minst én gang på internett.

Av de som har handlet via internett har nesten halvparten bekymret seg over sikkerheten i forhold til betaling av varen eller tjenesten.

38 prosent av de handlende er urolige for mulighetene til bytting og tilbakelevering etter ordinære garantiordninger. Mer enn en tredel er bekymret for forhold rundt leveransen av varen, som forsinkelser og skade under frakt.

Undersøkelsen viser også at 57 prosent av kundene foretrekker nettsteder som drives av anerkjente forhandlere som også driver tradisjonell butikkdrift.

Danmark ligger på andreplass i EU når det gjelder utbredelse av netthandel med 36 prosent av befolkningen, mens Nederland tar tredjeplassen med 31 prosent.

Dårligst er situasjonen i Sør-Europa. Hellas ligger på bunn med skarve 3 prosent, mens Portugal og Italia kommer nærmest med henholdsvis 4 og 7 prosent netthandlende innbyggere.

Av de 84 prosentene i EU som aldri har handlet via internett har 57 prosent ikke tilgang til nettet, 28 prosent er uinteressert i netthandel, mens 25 prosent stoler ikke på netthandel, skriver Internetworld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.