Gå til sidens hovedinnhold

Svensker ut av Frankrike

Svenske Bonnier selger seg ut av Frankrike. Frankrike er ikke strategisk viktig, mener direktøren. Derimot lanserer Bonnier nytt tidsskrift i Norge i dag.

For tre år siden slo Bonnier seg sammen med Hachette Filipacchi Médias. Navnet ble Bonnier Hachette. Nå har Bonnier solgt sin halvpart i Bonnier Hachette til Hachette.

I Frankrike har Bonnier Hachette og Hachette Filipacchi Médias gitt ut hage- og innredningsmagasinene Mon Jardin & Ma Maison og Le Journal de la Masion. Forlaget hadde kontor i Paris.

I forrige uke solgte Bonnier sine 50 prosent av aksjonene i selskapet til Hachette, skriver Resumé.se. Bonnier mener tidsskrifter i Frankrike ikke er strategisk viktig.

- Vi tror ikke at vi på lang sikt har noe å Frankrike å gjøre, sier Jonas Bonnier, administrerende direktør i Bonnier Tidskrifter, til Resumé. Han opplyser at begge parter er svært fornøyd med salget.

I dag lanserer Bonnier Publications innredningstidsskriftet Bo Bedre i Norge. Bonnier gir allerede ut Illustrert Vitenskap her i landet.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene