*Nettavisen* Nyheter.

Sverige utreder statsborgerskap og integrering

Stockholm (NTB-TT): Regjeringen i Sverige vil vite mer om hvordan svensk statsborgerskap kan brukes som redskap for bedre integrering. Et offentlig utvalg skal nå utrede dette spørsmålet.

Utrederne skal blant annet komme med forslag til seremonier for nye statsborgere, meldte nyhetsbyrået TT mandag. I land med stor innvandring som USA og Australia er slike seremonier en selvfølgelighet, sier den svenske integrasjonsministeren Erik Ullenhag.

Men utrederne skal ikke bare vurdere hvordan statsborgerskapet skal markeres. De får også i oppgave å vurdere betingelsene for at personer kan bli svenske statsborgere, opplyste Ullenhag på en pressekonferanse i Stockholm mandag.

Han ville ikke svare på spørsmål om hensikten med utredningen er å gjøre det enklere eller vanskeligere å få statsborgerskap.

- Det viktige er at vi signaliserer at vi ønsker at folk som bor her i landet skal bli statsborgere, framholdt han.

Ullenhag ville ikke foregripe utredernes svar på spørsmål om hvor raskt man bør kunne søke statsborgerskap etter ankomst til Sverige eller om søkere bør gjennomgå språktester. Den nye utredningen skal være ferdig innen 1. april neste år. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.