RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sverige vil ikke ha ulvekrig med Norge

Kongsvinger (NTB): Svenskenes planlagte utsetting av ulvevalper ved grensen til Norge blir likevel ikke gjennomført. Svenskene ønsker ikke provosere

Høgskolen i Hedmark har dokumentert at ulver som holder til i et revir på svensk side, også har tilhold i Norge. For ikke å provosere norske myndigheter finner svenskene andre revir å sette ut valpene i, skriver Glåmdalen.

I januar ble det sporet sju dyr inne på Varaldskogen i Kongsvinger. Nå viser DNA-prøver at ulvene er identiske med ulvene i reviret Skugghöiden på grensen til Norge, dit nyfødte valper fra svenske dyreparker skulle settes.

- Det er første gang det er dokumentert at dette er grenserevir, sier prosjektleder for kartleggingen av ulvebestanden i Norge, Petter Wabakken, til avisen.

Dermed velger svenske myndigheter å underkjenne reviret som ett av revirene det kan settes ut valper i.

- Vi har fått beskjed fra Naturvårdsverket at reviret er underkjent, sier Lars Furuholm som er rovdyransvarlig i Värmland. Han forteller at svenskene tydelig har oppfattet signalene fra Norge og miljøvernminister Erik Solheim (SV) om at Norge er negative til de svenske ulveplanene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere