Gå til sidens hovedinnhold

Sverigedemokraterna gratulerer Frp

Oslo (NTB): Partiet Sverigedemokraterna gratulerer Fremskrittspartiet og ønsker lykke til med regjeringsforhandlingene. Dansk Folkeparti hyller også Frps seier.

Sverigedemokraternas riksdagsmedlem Mattias Karlsson skriver på sin blogg at «til tross for forskjellene står SD og Frp nærmere hverandre enn noen av de andre partiene i sine respektive land. På flere områder inntar SD og Frp sakspolitiske standpunkter som er unike og som forener begge partiene». Innlegget hans har kommet på trykk som kronikk i Aftonbladet. - Jeg ønsker Frp all lykke i regjeringsforhandlingene, skriver Karlsson.

Overfor Dagsavisen betegner han det som en inspirasjon at Frp kan komme i regjering.

Gleden er også stor i Dansk Folkeparti. Partiets nestleder Søren Espensen sier til Klassekampen at Frp har mye bra politikk, og han skryter av Frp-leder Siv Jensen.

Karlsson hevder det på lokalt nivå lenge har vært uformell kontakt mellom SD og Frp. Fpu-leder Himanshu Gulati avviser overfor Klassekampen at det har vært noe som helst kontakt mellom Frp og de to skandinaviske partiene.

- Vi er jo et liberalistisk parti, mens både DF og SD fremholder en proteksjonistisk og sosialistisk økonomisk politikk, sier Gulati. (©NTB)

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen